Plnená paprika
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 500 g bravčového pliecka, 1 cibuľu, 3 strúčky cesnaku, 2 vajcia, 150 g ryže, korenie, soľ majoránku, vegetu, 6 až 8 veľkých paprík, paradajkový pretlak alebo šťavu z paradajok, cukor, hladkú múku a tuk na zápražku.
Postup
Krok 1
Mäso, cibuľu a cesnak pomelieme, ryžu uvaríme do polomäkka. Mäso, ryžu, vajcia a koreniny dobre premiešame. Papriky zbavené jadrovníkov naplníme zmesou. Ak nám zmes zvýši, urobíme guľky. Papriky vložíme do tlakového hrnca, podlejeme pol litrom vody a varíme 15 minút. Uvarené papriky vyberieme, vývar zmiešame s rozriedeným paradajkovým pretlakom alebo so šťavou, osladíme cukrom a zahustíme svetlou zápražkou. Podávame s knedľou, so zemiakmi alebo chlebom.