Čeklíske knofle

2016-03-16

Popis

Chutné zemiakové guľôčky s omáčkou alebo do polievky.

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 500 g hrubej krupice
  • 5 ks rožkov
  • soľ
  • 120 g masla alebo iného tuku
  • 1 ks vajce

Postup

Krok 1

Surové zemiaky olúpeme a najemno postrúhame. Rožky nakrájame na kocky a primiešame ich k zemiakom. Pridáme vajce, soľ a roztopený tuk. Cesto má byť hustejšie. Z cesta tvarujeme knofle (guľky) vo veľkosti stredne veľkej päste. Hádžeme ich do vriacej vody a varíme 15 až 20 minút.

Krok 2

Podávame ako prílohu s omáčkou, prípadne dávame do hustejších polievok pokrájané na menšie časti.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2039
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2040

Podobné recepty:
  • Paradajková kapusta

    Paradajková kapusta

  • Zeleninové 'máčanky'

    Zeleninové 'máčanky'

  • Špenátová ryža

    Špenátová ryža

kuk