Čeklíske knofle
2016-03-16- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Popis
Chutné zemiakové guľôčky s omáčkou alebo do polievky.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 500 g hrubej krupice
- 5 ks rožkov
- soľ
- 120 g masla alebo iného tuku
- 1 ks vajce
Postup
Krok 1
Surové zemiaky olúpeme a najemno postrúhame. Rožky nakrájame na kocky a primiešame ich k zemiakom. Pridáme vajce, soľ a roztopený tuk. Cesto má byť hustejšie. Z cesta tvarujeme knofle (guľky) vo veľkosti stredne veľkej päste. Hádžeme ich do vriacej vody a varíme 15 až 20 minút.
Krok 2
Podávame ako prílohu s omáčkou, prípadne dávame do hustejších polievok pokrájané na menšie časti.