Varený pstruh s maslom
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 800 g pstruhov, 80 g masla na poliatie; voda na varenie: 0,75 l vody, 1 dl octu, soľ, 100 g koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 8 zrniek čierneho korenia, kúsok bobkového listu.
Postup
Krok 1
Do vody dáme variť na kolieska pokrájanú mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu. Pridáme trochu celého čierneho korenia, kúsok bobkového listu a soľ. Keď je zelenina mäkká, pridáme trochu octu a do vriacej vody vložíme očistené pstruhy, ktoré varíme 10-15 minút tak, aby zostali vcelku. Potom pstruhy pozorne vyberieme na teplú misku a obložíme zeleninou; korenie povyberáme. Pstruhy potrieme popraženým maslom. Podávame horúce so zemiakovou kašou.