Pikantná roštenka
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 4 hovädzie roštenky, soľ, čierne korenie, 1 cibuľa, 30 g tuku, 1 lyžička horčice, 1 lyžica paradajkového pretlaku, maizena alebo múka na zahustenie šťavy.
Postup
Krok 1
Hovädzie roštenky umyjeme, odblaníme, dobre naklepeme a osolíme. Po oboch stranách natrieme postrúhanou cibuľou a trochu posypeme mletým čiernym korením. Roštenky uložíme na seba a necháme do druhého dňa v chlade. Potom ich upražíme na horúcom tuku a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme paradajkový pretlak a horčicu dobre rozmiešanú s vodou. Keď je mäso mäkké, šťavu zaprášime maizenou alebo hladkou múkou, podľa potreby rozriedime vodou a povaríme. Šťavu precedíme a podávame k mäsu.