Teľacie (bravčové) na hubách
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Teľacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 50 g tuku, 1 cibuľa, 100 g zeleniny, 500-600 g teľacieho alebo bravčového mäsa, soľ, 10 g sušených alebo 100 g čerstvých húb, hladká múka alebo maizena, zelený petržlen, 2 dl smotany.
Postup
Krok 1
Na tuku opražíme na tenké kolieska pokrájanú zeleninu a cibuľu. Pridáme umyté a osolené mäso. Opečené mäso podlejeme horúcou vodou a pridáme dobre umyté a posekané huby. Mäso udusíme do mäkka, šťavu zaprášime múkou alebo maizenou, podľa potreby rozriedime vodou a smotanou, povaríme, omáčku precedíme a zeleninu prelisujeme. Mäso pokrájame na kúsky. Podávame k nemu omáčku, ryžu, makaróny, halušky alebo inú cestovinu.