Bryndzové paličky

2016-03-10

Popis

Slané paličky s príchuťou bryndze sú najchutnejšie teplé, ale dobre chutia aj vychladnuté k čaju alebo vínu.

Ingrediencie

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g uvarených zemiakov
  • 200 g tuku
  • 200 g bryndze
  • 1 ks žĺtok
  • trochu soli
  • trochu trochu
  • 1 ks bielku
  • trochu soli
  • trochu rasce

Postup

Krok 1

Na dosku preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme uvarené a prelisované zemiaky, rozsekáme tuk, pridáme bryndzu, soľ a so žĺtkom vymiesime hladké cesto.

Krok 2

Potom na dobre pomúčenej doske vyvaľkáme pruh široký asi 10 cm a hrubý 3/4 cm, potrieme bielkom, posypeme soľou a rascou. Ostrôžkou nakrájame paličky široké asi 1 cm, poukladáme na plech a do ružova upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1331
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1332

Podobné recepty:
  • Piškótový dezert s čokoládou

    Piškótový dezert s čokoládou

  • Zemiakovo-kakaové rezy

    Zemiakovo-kakaové rezy

  • Kapucínkovia

    Kapucínkovia

kuk