Zemiakový koláč s posýpkou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 150 g polohrubej múky, 150 g zemiakov varených v šupke, 70 g tuku, 50 g cukru, 1 vajce, soľ, pol balíčka kypriaceho prášku; posýpka: lyžica práškového cukru, lyžica múky a lyžica roztopeného tuku; vanilkový cukor.

Postup

Krok 1

Zemiakové cesto rozdelíme na dva diely. Každý osobitne na tenko rozvaľkáme, jeden preložíme do tortovej formy alebo kastróla, potrieme lekvárom, priložíme druhý potrieme vajcom alebo mliekom, posypeme posýpkou a do ružova upečieme. Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrom a vychladnutý pokrájame na kúsky. Posýpka: Na tanier dáme múku, do nej preosejeme cukor a za stáleho miešania nakvapkáme tuk, čím vzniknú hrčky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 886
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

887

Podobné recepty:
  • Biely orieškový sen

    Biely orieškový sen

  • Francúzska brioška (Brioche à tête)

    Francúzska brioška (Brioche à tête)

  • Kokosové kocky II

    Kokosové kocky II

kuk