Karfiolová polievka III

2015-09-29

Ingrediencie

  • 2 l vody, soľ, kosti, vňať, 1 cibuľa, 1 karfiol, 40 g tuku, 30 g hladkej múky, 0,5 dl mlieka, 1 žĺtok a zelený petržlen.

Postup

Krok 1

Do vody dáme vyvariť cibuľu, petržlenovú a zelerovú vňať. Ak máme kosti, vyvaríme ich, vopred ich však rozsekáme na menšie kúsky. Potom odvar precedíme, osolíme a dáme doň variť na ružičky rozobratý karfiol. Keď je karfiol mäkký, pridáme vopred dobre prevarenú a precedenú bledoružovú zápražku. Do hotovej polievky zavaríme malé halušky alebo ju zlepšíme žĺtkom, mliekom, prípadne kúskom čerstvého masla a pridáme posekaný zelený petržlen. Namiesto halušiek môžeme k polievke podávať upraženú žemľu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1196
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1197

Podobné recepty:
  • Cesnačka

    Cesnačka

  • Polievka s kvasenými uhorkami

    Polievka s kvasenými uhorkami

  • Polievka z úhora na spôsob Pompadour

    Polievka z úhora na spôsob Pompadour

kuk