Dusený kaleráb s mrkvou II
2018-01-09- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dusený kaleráb s mrkvou
Ingrediencie
- 350 g mrkvy
- 450 g kalerábu
- voda
- soľ
- 40 g tuku
- 40 g hladkej múky
- 1 dl mlieka
- 10-20 g cukru
- zelený petržlen
Postup
Krok 1
Očistenú mrkvu a kaleráb pokrájame na krátke tenké rezančeky, do polovice podlejeme horúcou vodou, osolíme a udusíme domäkka. Z tuku a múky urobíme svetlú zápražku, rozriedime ju mliekom a vodou, povaríme a pridáme k zelenine. Podľa potreby dosolíme, trochu osladíme a pridáme posekaný zelený petržlen.