Čokoládová roláda II

2016-04-18
  • Počet porcií : 4
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 65 min.

Popis

Do obľúbenej rolády môžme pridať oriešky alebo ju dozdobiť šľahačkou či zvyškom plnky.

Ingrediencie

  • 2 dl Na plnku: 2 dl mlieka
  • 3 ks žĺtky
  • 2 lyžica polohrubej múky
  • 4 lyžica cukru
  • 4 lyžica kakaa
  • 1 bal vanilkový cukor
  • 1 ks maslo
  • polohrubú múku
  • troška vody
  • cukor
  • kakao
  • 5 ks vajec

Postup

Krok 1

Pripravíme si piškótové cesto klasickým spôsobom. Upečené cesto ešte horúce zvinieme do vlhkej utierky, alebo mastného papiera na pečenie. Necháme vychladnúť.

Krok 2

Plnku pripravíme tak, že uvaríme mlieko, pridáme žĺtky, múku, cukor, kakao a vanilkový cukor. Všetko mixujeme počas varenia, pokým nevznikne hustá čokoládová zmes. Po vychladnutí zmiešame s maslom.

Krok 3

Na vyhladnuté, rozvinuté cesto natrieme plnku a opäť zvinieme. Necháme stuhnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1924
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1925

Podobné recepty:
  • Bábovka s vaječným likérom II

    Bábovka s vaječným likérom II

  • Letná tvarohová torta (nepečená)

    Letná tvarohová torta (nepečená)

  • Medové koláčiky s korením

    Medové koláčiky s korením

kuk