Kapustový šalát s cibuľou a so slaninou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g hlávkovej kapusty, 100 g údenej slaniny, 1 lyžička cukru, 4 cibule, potlčená rasca, soľ, citrónová šťava, šalátový olej.

Postup

Krok 1

Očistenú hlávkovú kapustu opláchneme vodou, zbavíme hlúbovitých častí a pokrájame na menšie kúsky. Údenú slaninu pokrájame na tenké plátky a opražíme. Keď slanina pustí masť, pridáme cukor a necháme ho za stáleho miešania skaramelizovať. Potom pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, posypeme potlčenou rascou, osolíme a premiešame spolu s pripravenou pokrájanou kapustou. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou a šalátovým olejom. Šalát môžeme takisto pripraviť aj z červenej hlávkovej kapusty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1236
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1237

Podobné recepty:
  • Pestrý šalát s kôprom

    Pestrý šalát s kôprom

  • Cisársky šalát

    Cisársky šalát

  • Reďkovkový šalát II

    Reďkovkový šalát II

kuk