Kapustový šalát s cibuľou a so slaninou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Kombinované šaláty
Ingrediencie
- 400 g hlávkovej kapusty, 100 g údenej slaniny, 1 lyžička cukru, 4 cibule, potlčená rasca, soľ, citrónová šťava, šalátový olej.
Postup
Krok 1
Očistenú hlávkovú kapustu opláchneme vodou, zbavíme hlúbovitých častí a pokrájame na menšie kúsky. Údenú slaninu pokrájame na tenké plátky a opražíme. Keď slanina pustí masť, pridáme cukor a necháme ho za stáleho miešania skaramelizovať. Potom pridáme očistenú cibuľu pokrájanú nadrobno, opražíme, posypeme potlčenou rascou, osolíme a premiešame spolu s pripravenou pokrájanou kapustou. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou a šalátovým olejom. Šalát môžeme takisto pripraviť aj z červenej hlávkovej kapusty.