Plnený kaleráb

2015-09-29

Ingrediencie

  • 8 kalerábov, 40 g masti, 1 väčšia cibuľa; plnka: 250 g mletého bravčového mäsa, soľ, zelený petržlen, čierne korenie, pol strúhanej cibule, 1 vajce, 20 g masti, 100 g ryže.

Postup

Krok 1

Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi pol cm hrubé. Potom ich naplníme plnkou, odkrojené vršky potrieme bielkom, priložíme na kaleráb a krížom previažeme nitkou. Na masti speníme cibuľu, poukladáme na ňu kaleráby, hneď trochu podlejeme slanou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Potom kaleráby vyberieme a šťavu precedíme do paradajkovej omáčky, ktorú podávame ku kalerábom. Vydlabaný kaleráb použijeme na druhý deň na prípravu polievky. Namiesto paradajkovej omáčky môžeme podávať udusený kaleráb.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1351
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1352

Podobné recepty:
  • Bôčik plnený marhuľami

    Bôčik plnený marhuľami

  • Zemiakový guláš II

    Zemiakový guláš II

  • Mäsové gule

    Mäsové gule

kuk