Plnený kaleráb
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom , Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 8 kalerábov, 40 g masti, 1 väčšia cibuľa; plnka: 250 g mletého bravčového mäsa, soľ, zelený petržlen, čierne korenie, pol strúhanej cibule, 1 vajce, 20 g masti, 100 g ryže.
Postup
Krok 1
Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi pol cm hrubé. Potom ich naplníme plnkou, odkrojené vršky potrieme bielkom, priložíme na kaleráb a krížom previažeme nitkou. Na masti speníme cibuľu, poukladáme na ňu kaleráby, hneď trochu podlejeme slanou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Potom kaleráby vyberieme a šťavu precedíme do paradajkovej omáčky, ktorú podávame ku kalerábom. Vydlabaný kaleráb použijeme na druhý deň na prípravu polievky. Namiesto paradajkovej omáčky môžeme podávať udusený kaleráb.