Žemličky s ovsenými vločkami

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g hladkej múky, 100 g ovsených vločiek, 1 lyžica oleja alebo masti, pol lyžičky soli, 30 g droždia, soľ, voda.

Postup

Krok 1

Ovsené vločky večer zalejeme vodou a ráno ich pridáme do múky. Z droždia urobíme kvások. Keď je vykysnutý, pridáme ho k múke trochu osolíme, pridáme lyžicu oleja alebo inú masť a toľko vody aby cesto bolo husté ako na koláč. Potom ho dobre vymiesime a necháme dokysnúť. Z cesta lyžicou vykrajujeme rovnaké kúsky, z ktorých urobíme hladké guľky. Poukladáme na pomastený plech a pred pečením potrieme trocha osolenou vodou. Upečieme do ružova. Žemličky podávame samostatne alebo s nátierkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1034
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1035

Podobné recepty:
  • Plnené šampiňóny zapekané

    Plnené šampiňóny zapekané

  • Baklažán na čínsky spôsob

    Baklažán na čínsky spôsob

  • Plnený kapustný list II

    Plnený kapustný list II

kuk