Bravčové kolená pečené s pivom

2015-12-15

Ingrediencie

  • 6 ks predných bravčových kolien
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1 lyžica rasce
  • 1 lyžica horčičných semienok
  • 1 lyžica celého čierneho korenia
  • 4 ks mrkvy
  • trochu stonky stopkového zeleru (sedano)
  • 1 ks pór
  • 2 ks cibule
  • 2 strúčik cesnaku
  • 5 ks borievok
  • 4 ks bobkové listy
  • 4 vetvička rozmarínu
  • 1,5 l mäsového (hydinového alebo hovädzieho či bravčového) vývaru
  • 4 lyžica oleja.
  • 3 lyžička soli
  • 0,5 l piva štýlu ALE (IPA,EPA,APA)

Postup

Krok 1

Kožu kolienok narežeme ostrým nožom do tvaru kosoštvorcov. V mažiari rozdrvíme papriku, rascu, čierne korenie, nasucho opražené horčičné semienka. Zmes zmiešame s lyžicou oleja, soľou a potrieme ňou kolienka. Zmes povtláčame aj do zárezov v koži. Na zvyšku oleja osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, prekrojené strúčiky cesnaku. Vložíme bravčové kolená, borievky, bobkové listy a vývar. Krátko povaríme. Do uzatvárateľného pekáča dáme pokrájanú mrkvu, zeler, pór a na zeleninu položíme kolená. Pridáme aj rozmarín, podlejeme vývarom aj s koreninami, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia, prikryjeme a pečieme približne 2,5 hodiny. Kolená odkryjeme, zvýšime teplotu a pečieme až je koža na chrumkavo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 487
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

488

Podobné recepty:
  • Zapečená baranina

    Zapečená baranina

  • Hovädzie bifteky s vajcom

    Hovädzie bifteky s vajcom

  • Segedínsky guláš

    Segedínsky guláš

kuk