Chrenová omáčka k údenému mäsu
2016-04-13- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 5 min.
- Čas varenia : 25 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Výrazná omáčka s chuťou údeninky Vás prekvapí!
Ingrediencie
- 100 g chrenu
- 2 dl majonézy
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- 1 hlávka malú cibuľu
- 2 strúčik cesnaku
- 1 dl sladkej (šľahačkovej) smotany
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Chren postrúhame a zmiešame s dvomi decilitrami majonézy, lyžicou paradajkového pretlaku, lyžicou masla, lyžicou nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, nadrobno pokrájanou cibuľou, dvomi prelisovanými strúčikmi cesnaku a jedným decilitrom sladkej smotany. Pridáme soľ, mleté čierne korenie podľa chuti a premiešame.