Zemiaky zapečené so žihľavou

2015-03-11

Ingrediencie

  • 500 g očistených zemiakov, 3 vajcia, 2 lyžice majonézy, 1,5 dl smotany, 1/2 lyžičky soli, štipku mletého čierneho korenia, 200 g listov mladej žihľavy, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, zopár vetvičiek petržlenovej vňate, 3 lyžice oleja, 60 g masla.

Postup

Krok 1

Zemiaky pokrájame na tenké plátky, zmiešame ich so soľou. Listy žihľavy vhodíme do vriacej vody, premiešame, scedíme a necháme odkvapkať. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme k nej odkvapkanú žihľavu a prelisovaný cesnak. Premiešame a krátko osmažíme. Do vymasteného pekáča poukladáme plátky zemiakov tak, aby sa čiastočne prekrývali. Každú vrstvu zemiakov polejeme žihľavovou zmesou. Ak osolené zemiaky pustili vodu, zalejeme ňou zemiaky v pekáči. Vajcia rozšľaháme s majonézou, so smotanou a s pokrájanou petržlenovou vňaťou. Zmesou zalejem zemiaky v pekáči. Navrch poukladáme plátky masla a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Zo začiatku pečieme prikryté alobalom, neskôr alobal odstránime. Pečieme asi 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(5 / 5)

5 1 689
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

690

Podobné recepty:
  • Ovsená kaša s mrkvou a jablkami

    Ovsená kaša s mrkvou a jablkami

  • Huby dusené s patizónom

    Huby dusené s patizónom

  • Zapekaná tekvica s nivou

    Zapekaná tekvica s nivou

kuk