Zapečená zelenina

2015-03-03

Ingrediencie

  • 1 baklažán, 6 paradajok, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 125 g mozzarelly, 80 g parmezánu, 1 zväzok pažítky, za hrsť listov bazalky, 1 menšiu viazaničku petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olej.

Postup

Krok 1

Baklažán pokrájame na tenšie plátky, zľahka ich osolíme a poukladáme na papierové utierky. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji a pridáme postrúhaný cesnak. Premiešame a pridáme ošúpané paradajky, zbavené riedkej časti a jadierok, pokrájané na kocky. Osobitne na oleji osmažíme osušené plátky baklažánu. Do zapekacej misky, alebo menšieho pekáčika dáme jednu tretinu osmaženého baklažánu, polovicu zmesi cibule, cesnaku a paradajok, polovicu potrhanej mozzarelly. Posypeme polovicou zmesi pokrájanej pažítky, bazalkových listov a petržlenovej vňate. Posolíme okoreníme. Vrstvy zopakujeme a zakončíme plátkami baklažánu. Všetko postláčame, posypeme postrúhaným parmezánom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Zapekáme približne 20 až 25 minút. Zapečenú zeleninu podávame ako prílohu k mäsu, alebo ako samostatné zeleninové jedlo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 494
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

495

Podobné recepty:
  • Chlebové knedle

    Chlebové knedle

  • Pyré z hlávkovej kapusty

    Pyré z hlávkovej kapusty

  • Jednoduchá a dobrá omáčka ku grilovačke

    Jednoduchá a dobrá omáčka ku grilovačke

kuk