Slané muffiny s príchuťou parmezánu

2015-02-28

Ingrediencie

  • 220 g polohrubej múky, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 1/2 lyžičky soli, 75 g kukuričnej múky krupice, 75 g postrúhaného parmezánu, 10 listov bazalky, 4 jarné cibuľky s vňaťou, 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice bieleho jogurtu, mlieko, 2 vajcia.

Postup

Krok 1

Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, kukuričnou múkou a s postrúhaným parmezánom. Listy bazalky pokrájame nadrobno, jarné cibuľky pozdĺžne prekrojíme a pokrájame na tenké pol kolieska a pridáme do suchej zmesi. Olivový olej metličkou vyšľaháme s jogurtom, vajcami a približne s 1,5 dl mlieka. Tekutú zmes pridáme do suchej zmesi a vymiesime. Ak je cesto príliš husté, pridáme mlieko, ak je riedke pridáme múku. Do misiek formy na muffiny povkladáme papierové košíčky a naplníme ich cestom takmer povrch. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 15 až 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 439
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

440

Podobné recepty:
  • Parížske rožky podľa Andrejovej Zuzky

    Parížske rožky podľa Andrejovej Zuzky

  • Vanilkové kolieska z vínového cesta

    Vanilkové kolieska z vínového cesta

  • Koláč s lichi

    Koláč s lichi

kuk