Zeleninová remuláda
2015-02-27- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
Ingrediencie
- 2 dl crème fraîche alebo alebo kyslú smotanu, štipku citrónovej kôry, 1 lyžičku citrónovej šťavy, 1 lyžičku ostrej horčice (dijonskej), 1 šalotku, 2 mrkvy, 1 petržlen, malý kúsok zeleru, 1 kyslú uhorku, 1 vajcia uvarené natvrdo, niekoľko vetvičiek trebuľky, niekoľko stebielok pažítky, zmes soli a čili, štipku cukru, 1 lyžičku kapár, zopár lyžičiek hydinového vývaru.
Postup
Krok 1
Do crème fraîche pridáme štipku citrónovej kôry, citrónovú šťavu, lyžičku ostrej horčice a nadrobno pokrájanú šalotku. Mrkvu, petržlen, zeler nahrubo postrúhame a pridáme do vriacej vody. Varíme asi 30 sekúnd, zeleninu scedíme a pridáme k crème fraîche. Pridáme na malé kúsky pokrájanú kyslú uhorku, pokrájané vajce a ak je zmes veľmi hustá, zriedime ju troškou vývaru. Môžeme pridať postrúhaný zemiak uvarený v šupke. Primiešame pokrájanú trebuľku, pažítku, ochutíme soľou s čili, štipku cukru, pridáme kapary a premiešame. Podávame k mäsu, alebo k opečeným zemiakom.