Baklažánový šalát na turecký spôsob

2015-11-27

Popis

Baklažánový šalát si môžeme pripraviť aj na turecký spôsob. Ochutnajte kus exotiky.

Ingrediencie

  • 2 ks baklažány
  • turecké korenie tortu
  • turecké korenie sumac
  • sušené čili lupienky
  • olivový olej
  • zopár lístky mäty
  • 100 g mozzarelly
  • čerstvú citrónovú kôru
  • hrsť píniových orieškov
  • 1 lyžica tmavého balzamika
  • soľ
  • 1/2 ks granátového jablka

Postup

Krok 1

Neošúpané baklažány pokrájame na jeden centimeter hrubé kolieska. Posypeme ich na tureckým korením tortu, tureckým korením sumac, sušenými čili vločkami, polejeme olivovým olejom a kolieska baklažánu v oleji „vykúpeme“. Kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Opečieme ich do svetlo hnedej farby. Baklažánové kolieska preložíme do misy, posypem ich lístkami mäty, kúskami mozzarelly, tenkými prúžka žltej časti citrónovej kôry, posypeme opečenými píniovými orieškami a polejeme tmavým balzamikom.

Krok 2

Osolíme a posypeme zrniečkami granátového jablka.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1560
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1561

Podobné recepty:
  • Šalát z pekinskej kapusty s rajčiakovým pretlakom

    Šalát z pekinskej kapusty s rajčiakovým pretlakom

  • Karotkový šalát s jablkami

    Karotkový šalát s jablkami

  • Šalát s olivami

    Šalát s olivami

kuk