Nepravý „tvarohový“ koláč

2015-02-10

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky, 100 g krupicového cukru, 100 g masla, 2 žĺtky, 1 vrecúško kypriaceho prášku, 1 dl kyslej smotany. Na krém: 3 cukety alebo menšiu tekvicu, 2 vajcia, dva bielky, 100 g krupicového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 4 dl kyslej smotany, 4 lyžice múky krupice.

Postup

Krok 1

Z múky, cukru, masla, dvoch žĺtkov, vrecúška kypriaceho prášku a jedného decilitra smotany vymiesime cesto. Cesto rozvaľkáme a natlačíme do maslom vymasteného a múkou vysypaného pekáča. Krém: cukety pokrájame na kocky a krátko ich povaríme vo vode. Cuketu scedíme a rozmixujeme s dvomi vajcami, dvomi bielkami, cukrom, vanilkovým cukrom, so štyrmi decilitrami kyslej smotany. Primiešame 4 lyžice krupice. Krém natrieme na cesto v pekáči. Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečiem 50 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 608
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

609

Podobné recepty:
  • Palacinková syrová torta

    Palacinková syrová torta

  • Kivi torta

    Kivi torta

  • Lorrainský koláč

    Lorrainský koláč

kuk