Penne s paradajkovou omáčkou

2015-01-18

Ingrediencie

  • 1 balenie (400 g) cestovín penne, soľ, 6 až 8 strúčikov cesnaku, 0,75 dl olivového oleja, 1 dl suchého bieleho vína, 1 konzervu (400 g) krájaných lúpaných paradajok, mleté čierne korenie, 10 cherry paradajok, 15 lístkov čerstvej bazalky, 100 parmezánu.

Postup

Krok 1

V horúcom olivovom oleji osmažíme do zlatista cesnak pokrájaný na tenké plátky. Podlejeme bielym vínom a chvíľu povaríme (aby sa odparil alkohol). Pridáme paradajky z konzervy, osolíme a okoreníme. Penne uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich (nepreplachujeme studenou vodou) a dáme do paradajkovej omáčky. Pridáme na štvrtiny pokrájané cherry paradajky a časť pokrájanej bazalky. Premiešame a krátko povaríme. Porcie hojne posypeme postrúhaným parmezánom, pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme lístkami bazalky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 496
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

497

Podobné recepty:
  • Syrová ihla s dressingom

    Syrová ihla s dressingom

  • Plnený vyprážaný hermelín

    Plnený vyprážaný hermelín

  • Zemiaky na víne

    Zemiaky na víne

kuk