Zemiakové šúľance s cibuľou

2015-01-18

Ingrediencie

  • 300 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 1 žĺtok, 100 g hrubej múky, 1 cibuľu, 40 g masla, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Zemiaky ošúpeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Po vychladnutí ich scedíme a prepasírujeme. Pridáme soľ, vajce, žĺtok a toľko hrubej múky, až vznikne hustejšie vláčne cesto. Z častí cesta tvarujeme valce a odkrajujeme z nich malé kúsky, ktoré ušúľame do tvaru šúľancov. Šúľance vhodíme do vriacej vody a varíme 3 až 4 minúty. Cibuľu pokrájame nadrobno a na masle osmažíme dozlatista. Uvarené a scedené šúľance dáme do osmaženej cibule a krátko osmažíme. Po odstavení z ohňa pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňať.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 757
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

758

Podobné recepty:
  • Pohánka so zeleninou

    Pohánka so zeleninou

  • Pre krvnú skupinu 0:  tekvica hokaidó a brokolica s cestovinou penne rigate

    Pre krvnú skupinu 0: tekvica hokaidó a brokolica s cestovinou penne rigate

  • Fučka

    Fučka

kuk