Zemiakové šúľance s cibuľou
2015-01-18- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 300 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce, 1 žĺtok, 100 g hrubej múky, 1 cibuľu, 40 g masla, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Zemiaky ošúpeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Po vychladnutí ich scedíme a prepasírujeme. Pridáme soľ, vajce, žĺtok a toľko hrubej múky, až vznikne hustejšie vláčne cesto. Z častí cesta tvarujeme valce a odkrajujeme z nich malé kúsky, ktoré ušúľame do tvaru šúľancov. Šúľance vhodíme do vriacej vody a varíme 3 až 4 minúty. Cibuľu pokrájame nadrobno a na masle osmažíme dozlatista. Uvarené a scedené šúľance dáme do osmaženej cibule a krátko osmažíme. Po odstavení z ohňa pridáme najemno pokrájanú petržlenovú vňať.