Paella z dostupných surovín
2019-04-05- komentárov
- Kategórie: Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Vodné živočíchy
- Kuchyňa: Talianska
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Paella z dostupných surovín je zaujímavé talianske jedlo, ktorého príprava vám nezaberie veľa času.
Ingrediencie
- 5 dl oleja
- 4 ks horné kuracie stehná
- 250 g malých chobotničiek
- 200 g mušlí – slávok
- 1 l rybacieho vývaru
- 200 g mäsa z morské ďasa
- soľ
- šafran
- 2 ks väčšie paradajky
- za hrsť čerstvého (mrazeného) hrášku
- 1 ks červenú mäsitú (kalifornskú) papriku
- 1 ks citrón
- 1 šálka guľatej (španielskej) ryže
- 5 strúčik cesnaku
- 100 g hrebenatiek bez ulít
- 100 ks očistecýh veľkých kreviet
- 1 dl bieleho vína
Postup
Krok 1
Na oleji osmažíme 4 kuracie stehná. Keď zbelejú, pridáme očistené chobotničky.
Krok 2
Slávky s ulitami dáme na sito a vložíme ich do vývaru variť.
Krok 3
Keď sa otvoria, vyberieme ich z ulít. K stehnám a chobotničkám pridáme na kúsky pokrájaného morské ďasa.
Krok 4
Všetko v panvici osolíme.
Krok 5
Pridáme šafran, premiešame.
Krok 6
Dve väčšie paradajky pokrájame na kocky a pridáme do panvice.
Krok 7
Pridáme aj za hrsť čerstvého (mrazeného) hrášku a na kúsky pokrájanú červenú mäsitú papriku, šťavu z polovice citróna.
Krok 8
Nasypeme guľatú ryžu a zalejeme vývarom. Päť strúčikov cesnaku ošúpeme, plochou noža rozmiagame a pokrájame nadrobno. Pridáme do panvice. Pridáme slávky bez ulít, hrebenatky, a sparené garnáty – poukladáme ich navrch.
Krok 9
Varíme na miernom ohni, až ryža spotrebuje vývar.
Krok 10
Varíme asi 20 minút, podľa potreby podlievame vývarom.
Krok 11
Po desiatich minútach pridáme asi 1 dl bieleho vína. Hotovú paellu ozdobíme kolieskami polovice citróna.