Guinness Cake

2018-04-20
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Guinness Cake

Ingrediencie

  • 220 g masla
  • 300 g hnedého cukru
  • 1,2 dl piva Guinness stout
  • 1 ks pomaranč (iba kôru)
  • 150 g hrozienok „sultánok“
  • 150 g hrozienok
  • 40 g kandizovanej citrónovej kôry (prípadne kandizovanej pomarančovej kôry alebo kombináciu oboch)
  • 400 g hladkej múky
  • 1/2 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžička perníkového korenia
  • 40 g kandizovaných čerešní
  • 3 ks vajcia
  • maslo na potretie formy

Postup

Krok 1

Maslo rozpustíme, pridáme cukor a na miernom ohni, miešame, až sa cukor rozpustí. Vmiešame pivo Guinness stout.

Krok 2

Pridáme postrúhanú pomarančovú kôru, hrozienka sultánky, obyčajné hrozienka, kandizovanú citrónovú alebo pomarančovú kôru.

Krok 3

Privedieme do varu a varíme, za častého miešania, 3 až 4 minúty.

Krok 4

Odstránime z tepla a necháme vychladnúť.

Krok 5

Múku, sódu bikarbónu a perníkové korenie zmiešame. Pridáme vychladnutú tekutú zmes. Pridáme kandizované čerešne, postupne pridáme vajcia a dobre vymiešame.

Krok 6

Zmes nalejme do maslom vymastenej tortovej formy, vložíme do rúry vyhriatej na 175 stupňov Celzia a pečieme 1 hodinu, resp. do upečenia, čo skontrolujeme drevenou špajdľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 616
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

617

Podobné recepty:
  • Mäkké medovníčky

    Mäkké medovníčky

  • Maslové pagáče II

    Maslové pagáče II

  • Slané rožky

    Slané rožky

kuk