Pikantné pšeno

2019-04-05

Popis

Pikantné pšeno - zdanlivo akoby obyčajne bez chuti získa úplne iný rozmer a milo prekvapí aj nevegetariána.

Ingrediencie

  • pol šálky uvareného pšena
  • olej
  • 3/4 malej cibule
  • soľ
  • cukor
  • 2 ružičky brokolice
  • zeleninová kocka
  • čilli papričky
  • mleté biele korenie
  • mletá sladká červená paprika
  • kurkuma
  • sójová omáčka
  • sušený cesnak
  • mletý kumín
  • 1/3 bieleho tofu
  • cca štvrť paradajky
  • 1PL strúhaného parmezánu
  • či Grana padano
  • /kumínu a sójovej omáčky pridáme viac/

Postup

Krok 1

Najprv si uvaríme pšeno, môžeme ho prepláchnuť horúcou vodou, počas varenia zbierame penu.

Krok 2

Na olej dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, štipku soli a cukru, chvíľu dusíme, pridáme nahrubo postrúhanú brokolicu, premiešavame a dusíme, pridáme málinko vody a kúsok zeleninovej kocky, dochucujeme sušenými nahrubo mletými čilli papričkami, mletým bielym korením, mletou červenou sladkou paprikou, kurkumou, sójovou omáčkou, sušeným cesnakom, mletým kumínom, po chvíli pridáme na malé kocky pokrájané tofu, na záver pšeno a štvrť nadrobno pokrájanej paradajky, jemne premiešame, ak chýba voda, pridáme opatrne 1 Pl, pokrm nemá byť vodnatý, na kraj taniera doložíme parmezán., takto získa pšeno zdanlivo akoby obyčajne bez chuti úplne iný rozmer a milo prekvapí aj nevegetariána, čím sa určite potvrdí, že nemusí byť všetko zdravé iba nechutné...veď aj mnohé iné recepty sú toho dôkazom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 892
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

893

Podobné recepty:
  • Zapečené baklažány s ementálom

    Zapečené baklažány s ementálom

  • Baklažán na orientálny spôsob II

    Baklažán na orientálny spôsob II

  • Zemiakové pampúchy

    Zemiakové pampúchy

kuk