Mnadľovo-pusinková torta

2014-11-12

Ingrediencie

  • Na korpusy: 4 bielky, 200 g krupicového cukru, 200 g mandľovej múky, 1 lyžičku zemiakového škrobu (tzv. solamyl). Na krém: 200 g masla, 4 bielky, 200 g krupicového cukru, 4 lyžičky pomarančového likéru, 4 lyžičky instantnej kávy. Na posypanie: 150 g rozpolených mandlí, 50 g práškového cukru.

Postup

Krok 1

Bielky začneme šľahať a postupne pridávame krupicový cukor. Vareškou primiešame mandľovú múku, do ktorej sme primiešali zemiakový škrob. Mandľová múka nesmie obsahovať vlhkosť, inak sa dobre nepremieša. Na dva plechy dáme papier na pečenie a nakreslíme na ne kruhy vo veľkosti torty. Papiere obrátime a do kruhov navrstvíme pripravené cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 12 minút. Po upečení korpusy necháme vychladnúť. Posýpka: mandle dáme na suchú panvicu a zahrejeme ich. Pridáme práškový cukor a za stáleho miešania, či prehadzovania, necháme skaramelizovať. Skaramelizované mandle rozprestrieme na silikónovú podložku, alebo papier na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zlepené mandle pooddeľujeme. Krém: Maslo šľaháme v elektrickom šľahači, až zbelie. Zmiešame ho so snehom pripraveným z bielkov, do ktorých sme počas šľahania postupne pridávali krupicový cukor. Pomarančový likér mierne zahrejeme a vmiešame doň instantnú kávu. Sirup primiešame do krému. Krémom potrieme všetky štyri korpusy a posypeme ich skaramelizovanými mandľami. Poukladáme ich na seba. Necháme niekoľko hodín v chladničke a až potom podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 619
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

620

Podobné recepty:
  • Maslové sušienky

    Maslové sušienky

  • Rýchly slaný posúch

    Rýchly slaný posúch

  • Pekanový koláč

    Pekanový koláč

kuk