Mnadľovo-pusinková torta
2014-11-12- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- Na korpusy: 4 bielky, 200 g krupicového cukru, 200 g mandľovej múky, 1 lyžičku zemiakového škrobu (tzv. solamyl). Na krém: 200 g masla, 4 bielky, 200 g krupicového cukru, 4 lyžičky pomarančového likéru, 4 lyžičky instantnej kávy. Na posypanie: 150 g rozpolených mandlí, 50 g práškového cukru.
Postup
Krok 1
Bielky začneme šľahať a postupne pridávame krupicový cukor. Vareškou primiešame mandľovú múku, do ktorej sme primiešali zemiakový škrob. Mandľová múka nesmie obsahovať vlhkosť, inak sa dobre nepremieša. Na dva plechy dáme papier na pečenie a nakreslíme na ne kruhy vo veľkosti torty. Papiere obrátime a do kruhov navrstvíme pripravené cesto. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme približne 12 minút. Po upečení korpusy necháme vychladnúť. Posýpka: mandle dáme na suchú panvicu a zahrejeme ich. Pridáme práškový cukor a za stáleho miešania, či prehadzovania, necháme skaramelizovať. Skaramelizované mandle rozprestrieme na silikónovú podložku, alebo papier na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zlepené mandle pooddeľujeme. Krém: Maslo šľaháme v elektrickom šľahači, až zbelie. Zmiešame ho so snehom pripraveným z bielkov, do ktorých sme počas šľahania postupne pridávali krupicový cukor. Pomarančový likér mierne zahrejeme a vmiešame doň instantnú kávu. Sirup primiešame do krému. Krémom potrieme všetky štyri korpusy a posypeme ich skaramelizovanými mandľami. Poukladáme ich na seba. Necháme niekoľko hodín v chladničke a až potom podávame.