Nemecký zemiakový šalát

2014-10-24

Ingrediencie

  • 80 g prerastenej slaniny, 1 cibuľu, 2 lyžice oleja, 2 lyžice jablčného octu, 2 dl kuracieho vývaru, 1 kg malých skorých zemiakov, soľ, drvené čierne korenie.

Postup

Krok 1

Malé skoré zemiaky poriadne umyjeme, prekrojíme na polovice a dáme variť do osolenej vody. Slaninu pokrájame na menšie rezance a osmažíme ju na dvoch lyžiciach oleja. Pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu a osmažíme ju spolu so slaninou. Keď je cibuľa zľahka sfarbená do hneda, pridáme dve lyžice jablčného octu, premiešame a minútku povaríme. Pridáme kurací vývar, privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Uvarené zemiaky scedíme a ešte horúce pridáme do slaninovo cibuľového, horúceho, základu. Pridáme drvené čierne korenie, premiešame, prikryjeme a necháme vychladnúť.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1057
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1058

Podobné recepty:
  • Zemiakové dolky ako príloha k pečenej kačici

    Zemiakové dolky ako príloha k pečenej kačici

  • Avokádový dip

    Avokádový dip

  • Majonéza s kuracím mäsom

    Majonéza s kuracím mäsom

kuk