Nemecký zemiakový šalát
2014-10-24- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
Ingrediencie
- 80 g prerastenej slaniny, 1 cibuľu, 2 lyžice oleja, 2 lyžice jablčného octu, 2 dl kuracieho vývaru, 1 kg malých skorých zemiakov, soľ, drvené čierne korenie.
Postup
Krok 1
Malé skoré zemiaky poriadne umyjeme, prekrojíme na polovice a dáme variť do osolenej vody. Slaninu pokrájame na menšie rezance a osmažíme ju na dvoch lyžiciach oleja. Pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu a osmažíme ju spolu so slaninou. Keď je cibuľa zľahka sfarbená do hneda, pridáme dve lyžice jablčného octu, premiešame a minútku povaríme. Pridáme kurací vývar, privedieme do varu a odstavíme z ohňa. Uvarené zemiaky scedíme a ešte horúce pridáme do slaninovo cibuľového, horúceho, základu. Pridáme drvené čierne korenie, premiešame, prikryjeme a necháme vychladnúť.