Lyonské zemiaky
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Prílohy
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Lyonské zemiaky
Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- 3 ks cibule
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- soľ
- mleté čierne korenie
- prepustené maslo
Postup
Krok 1
Zemiaky pokrájame na tenké plátky, pridáme k nim 1/2 lyžičky soli, mleté čierne korenie a premiešame.
Krok 2
Tretinu plátkov zemiakov poukladáme do pekáčika vystlaného papierom na pečenie.
Krok 3
Posypeme nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme prepusteným maslom a poukladáme druhú tretinu zemiakov.
Krok 4
Posypeme ich petržlenovou vňaťou, pokvapkáme prepusteným maslom a navrstvíme zvyšok zemiakov.
Krok 5
Polejeme prepusteným maslom.
Krok 6
Prikryjeme papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme asi 45 minút.