Nátierka (dip) z pečenej tekvice a so zázvorom

2014-10-08

Ingrediencie

  • 1 tekvicu (cca 1,2 kg), 5 strúčikov cesnaku, 3 lyžice postrúhaného zázvoru, ½ lyžičky koriandrových semienok, 1 lyžičku soli, 5 lyžíc olivového oleja, 1/2 citróna, 4 lyžice smotanového jogurtu.

Postup

Krok 1

Vhodná tekvica je tzv. maslová tekvica, má hruškovitý tvar s oranžovou dužinou. Tekvicu ošúpeme, pokrájame na kocky asi 3x3 cm a dáme na plech s papierom na pečenie. Medzi tekvicu dáme zopár neošúpaných strúčikov cesnaku. Tri lyžice postrúhaného zázvoru zmiešame s koriandrovými semienkami, soľou a olivovým olejom. Zmesou polejeme tekvicu a premiešame rukami. Rovnomerne rozprestrieme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme do zmäknutia - asi 20 minút. Upečenú tekvicu (na povrch kociek môže byť na chrumkavo) rozmixujeme, pričom strúčiky cesnaku ošúpeme. Pridáme šťavu z polovice citróna, 4 lyžice smotanového jogurtu a rozmixujeme. Podávame so slanými krekrami, ktoré do dipu namáčame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 526
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

527

Podobné recepty:
  • Mrkvová nátierka s chrenom

    Mrkvová nátierka s chrenom

  • Syrové guľky I

    Syrové guľky I

  • Klobásová pochúťka k pivu

    Klobásová pochúťka k pivu

kuk