Fazuľová polievka s klobásou
2018-02-08- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľová polievka s klobásou. Porciu polievky ozdobíme smotanou a petržlenovou vňaťou.
Ingrediencie
- 2 konzerva bielej fazule
- 2 konzerva červenej fazule
- 2 lyžica masti
- 50 g prerastenej slaniny
- 1 ks cibuľu
- 2 ks papriky
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- soľ
- 1 ks nožičku údenej klobásy
- čili papričku
- jablkový ocot
- petržlenovú vňať
- 1 strúčik cesnaku
- 1 dl kyslej smotany
Postup
Krok 1
Na masti opražíme na kocky pokrájanú slaninu. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájanú papriku a premiešame. Keď cibuľa zmäkne, poprášime to múkou, premiešame a po chvíli poprášime mletou červenou paprikou. Premiešame a prilejeme nálev z fazule. Pridáme nadrobno pokrájaný kúsok čili papričky, lyžičku jablkového octu, klobásu a približne 20 minút varíme na miernom ohni. Pridáme fazuľu a privediem do varu. Po odstavení z ohňa pridáme prelisovaný cesnak a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Klobásu vyberieme, pokrájame na menšie kúsky a vrátime späť do polievky. Porciu polievky ozdobíme smotanou a petržlenovou vňaťou.