Syrové pečivo k pivu

2014-10-04

Ingrediencie

  • 250 g tvrdého syra typu Eidam, 250 g polohrubej múky, 1/4 lyžičky soli, 250 g stuženého tuku na pečenie (napríklad Hera, či Palmarin), 1 vajce. 1 vajce na potieranie, 5 špekáčikov do plnky.

Postup

Krok 1

Do osolenej múky dáme tvrdý syr postrúhaný najemno a stužený tuk (vychladený) postrúhaný nahrubo. Pridáme vajce a vymiesime hladké cesto. Z cesta vytvarujeme bochník, ktorý zabalíme do fólie a dáme na dve hodiny do chladničky. Studené cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 milimetre. Ten pokrájame na štvorce alebo kolieska. Na každý dáme kôpku plnky z pomletých špekáčikov, prehneme a okraje postláčame. Uzatvorené pečivo poukladáme na plech, potriem rozšľahaným vajcom, posypeme soľou a rascou a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia do zlato-hneda. Ako plnku môžeme použiť aj kúsky klobásy, či syra, dusené huby, či špenát.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 542
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

543

Podobné recepty:
  • Piškótovo jogurtová torta s kivi

    Piškótovo jogurtová torta s kivi

  • Jablkové cupcakes

    Jablkové cupcakes

  • Chodské koláče

    Chodské koláče

kuk