Club sendvič
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Sendvič s kuracím mäsom podávame so šalátom zmiešaným s dressingom a hranolčekmi, či zemiakovými čipsami.
Ingrediencie
- 1 kuracie prsia
- olej
- 4 plátok prerastenej slaniny
- 2 ks vajcia
- štipka soli
- 6 plátok bieleho toastového chleba
- 1 ks paradajku
- 2 lyžica majonézy
- 2 lístky ľadového šalátu
- lístky šalátu little gem
- zmes rôznych zelených listov
- 1/2 ks citróna (iba šťavu)
- štipka soli
- štipka mletého čierneho korenia
- 1/2 dl olivového oleja
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička dijónskej horčice
Postup
Krok 1
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na horúcom oleju z oboch strán. Panvicu s mäsom vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C na šesť minút. Mäso vyberieme na dosku a necháme päť minút odpočívať.
Krok 2
Na malom množstve oleja pripravíme vajcia tak, že žĺtok špičkou noža prekrojíme, aby vytiekol. Po stuhnutí, vajce obrátime na druhú stranu a krátko opečieme aj z druhej strany. Tenké plátky slaniny opečieme na niekoľkých kvapkách oleja, z oboch strán, na chrumkavo. Necháme ich odkvapkať na plátkoch toastového chleba. Na tuku po slanine opečieme aj plátky toastového chleba. Dva plátky potrieme majonézou. Na každý, položíme list šalátu a tenké plátky kuracieho mäsa. Ďalšie dva plátky chleba potrieme majonézou a potretou stranou položíme na kuracie mäso.
Krok 3
Plátky chleba potrieme zľahka majonézou aj z druhej strany a položíme na ne plátky slaniny a plátky paradajky. Na paradajky položíme vajce opečené z oboch strán. Na vajce položíme tretí plátok chleba potretý majonézou (majonézou dolu).
Krok 4
Sendvič dlaňou stlačíme a spojíme kovovými ihlicami. Okraje sendviča poodkrajujeme a sendvič prekrojíme na dva trojuholníky.