Hrnčekové knedle

2014-09-16

Ingrediencie

  • 4 žemle, 50 g masla, 2 hrnčeky hrubej múky, 2 hrnčeky plnotučného mlieka, 2 vajcia, 50 g šampiňónov, 1 lyžicu oleja, 50 g šunky, za hrsť petržlenovej vňate, 1 lyžičku bravčovej masti, 1 lyžicu hrubej múky.

Postup

Krok 1

Staršie žemle pokrájame na kocky a osmažíme ich na masle. Z hrubej múky, mlieka a dvoch žĺtkov vypracujeme cesto. Šampiňóny pokrájame na malé kúsky a osmažíme ich na lyžici oleja. Po chvíli pridáme aj šunku pokrájanú na malé štvorčeky, premiešame so šampiňónmi a odstavíme z ohňa. Primiešame nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a osmažené kocky žemlí. Prilejeme cesto, pridáme soľ a premiešame. Zľahka vmiešame sneh z dvoch bielkov. Hrnčeky vytrieme masťou, vysypeme hrubou múkou a takmer po okraj naplníme hmotou. Hrnčeky vložíme do hrnca s vriacou vodou, prikryjeme a varíme asi 30 minút. Hrnčeky vyberieme z vody a necháme asi 20 minút chladnúť. Knedle nožom oddelíme od hrnčeka a vyberieme. Pokrájame ich na kolieska.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 438
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

439

Podobné recepty:
  • Parená knedľa

    Parená knedľa

  • Cestovinová ryža

    Cestovinová ryža

  • Tvarohová majonéza

    Tvarohová majonéza

kuk