Holubki vešeľovo

2014-09-08

Ingrediencie

  • 800 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa, 3 lyžice masti, 2 väčšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 l hustej paradajkovej šťavy, 500 g ryže, 1 hlávku kapusty, 1,5 lyžičky soli.

Postup

Krok 1

Ryžu zalejeme vriacou, osolenou, vodou, prikryjeme ju a necháme asi 10 minúť postáť. Ryžu zlejeme, najlepšie cez sito. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme mleté mäso, premiešame a keď zbelie, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a za stáleho miešania krátko podusíme. Odstavíme z ohňa a primiešame soľ. Hlávku kapusty rozoberieme na jednotlivé listy, zalejeme osolenou vodou a krátko povaríme. Listy vyberieme a po vychladnutí ostrým nožom odrežeme (odstránime) hrubé časti. Do listov balíme mäsovú zmes a ukladáme ich do hrnca. "Holubki" zalejem paradajkovou šťavou a vodou tak, aby boli ponorené. Na pomalom ohni varíme asi 40 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 545
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

546

Podobné recepty:
  • Africké steaky

    Africké steaky

  • Viedenský guláš

    Viedenský guláš

  • Bravčové na írsky spôsob

    Bravčové na írsky spôsob

kuk