Bravčové na smotane I

2015-12-15

Ingrediencie

  • 650 g nemastného mäsa
  • trochu soľ
  • trochu ocot
  • 50 g slaniny
  • 40 g tuku
  • 1 ks veľká cibuľa
  • trochu čierne korenie
  • trochu nové korenie
  • trochu ocot
  • 2 dl kyslej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky.

Postup

Krok 1

Umyté mäso prešpikujeme prúžkami slaniny alebo údeného mäsa, osolíme a dáme na tuk, na ktorom sme spenili cibuľu. Mäso najprv dusíme vo vlastnej šťave, potom ho podlejeme horúcou vodou, pridáme trochu celého čierneho korenia, zrnko nového korenia, pokvapkáme octom a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, do šťavy pridáme smotanu zmiešanú s múkou a povarenú omáčku precedíme. Za dusenia môžeme pridať trochu pokrájanej mrkvy a zeleru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1270
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1271

Podobné recepty:
  • Sedemdňový bôčik

    Sedemdňový bôčik

  • Cibuľové rezne

    Cibuľové rezne

  • Slovenský guláš

    Slovenský guláš

kuk