Bryndzový koláč

2016-01-24
  • Čas prípravy : 50 min.
  • Čas varenia : 40 min.
  • Celkový čas : 90 min.

Popis

Spojenie bryndze a masla vám zaručí výbornú chuť a kvalitu na vašom tanieri.

Ingrediencie

  • 2 dl mlieka
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 42 g kvasníc
  • 400 g polohrubé múky
  • 1 ks žĺtok
  • 1 lyžička soli.
  • Na plnku:
  • 250 g bryndze
  • 250 g masla.

Postup

Krok 1

Plnka: zmäknuté maslo a bryndzu dobre vymiešame a odložíme do chladničky. Cesto: z vlažného mlieka, lyžice cukru a rozdrobených kvasníc necháme vykysnúť kvások. Po vykysnutí pridáme k preosiatej múke, primiešame žĺtok, soľ a vypracujeme cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru štvorca. Plnku navrstvíme na cesto a rohy cesta preložíme do stredu tak, ako by sme vytvárali obálku. Cípy pritlačíme, aby sa spojili. Naplnené cesto preložíme na polovice a zľahka rozvaľkáme. Na polovice preložíme aj kratšie strany k sebe a zľahka rozvaľkáme. Koláč preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme chvíľu kysnúť. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 40 minút. Počas pečenia koláč potierame roztopeným tukom, ktorý z koláča vyteká.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 711
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

712

Podobné recepty:
  • Poľský tvarohový koláč

    Poľský tvarohový koláč

  • Rýchle škoricové koláčiky

    Rýchle škoricové koláčiky

  • Sypaný tvarohový koláč

    Sypaný tvarohový koláč

kuk