Kvasnicové halušky

2018-06-11
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Kvasnicové halušky

Ingrediencie

  • 40 g čerstvých kvasníc
  • 5 lyžica oleja
  • 2 ks vajce
  • 2 strúčik cesnaku
  • štipku soli
  • strúhanku

Postup

Krok 1

Olej zahrejeme, pridáme rozdrobené kvasnice a smažíme, pokým kvasnice neprestanú peniť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

Krok 2

Pridáme surové vajcia, soľ, prelisovaný cesnak a toľko strúhanky, až vznikne tvarovateľná zmes. Lyžičkou naberáme zo zmesi a vkladáme do vriacej polievky.

Krok 3

Povaríme 1 až 2 minúty. Halušky sú vhodné do zeleninovej polievky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(1 / 5)

1 1 4520
Ohodnoť tento recept

1 ľudí hodnotilo recept

4521

Podobné recepty:
  • Vyprážané žemľové knedličky

    Vyprážané žemľové knedličky

  • Tisovské halászlé (z regiónu, kde sa zlieva Tisa s Bodrogom)

    Tisovské halászlé (z regiónu, kde sa zlieva Tisa s Bodrogom)

  • Žihľavová polievka II

    Žihľavová polievka II

kuk