Rybie nugety
2014-06-10Ingrediencie
- 2 dl horúcej vody, 5 lyžíc hladkej múky, 3 vajcia, 3 v šupke uvarené zemiaky (alebo hustejšiu zemiakovú kašu), 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 300 g rybu (tresky), soľ, mleté čierne korenie, väčšie množstvo rastlinného oleja na vyprážanie (fritovanie).
Postup
Krok 1
Do menšieho množstva horúcej vody pridáme niekoľko lyžíc hladkej múky, až zmes zhustne na konzistenciu krupičnej kaše. Postupne pridáme vajcia a stále miešame. Primiešame postrúhané, v šupke uvarené zemiaky (alebo hustejšiu zemiakovú kašu), lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, nadrobno pokrájanú rybu (tresku), soľ, mleté čierne korenie. Dáme znova na oheň a miešame do zhustnutia. Lyžicou naberáme kúsky hmoty vo veľkosti väčšieho orecha a vkladáme do horúceho rastlinného oleja. Vypražíme (fritujeme) do zlato hnedej farby.