Zeleninový prívarok

2014-05-18

Ingrediencie

  • 2 kaleráby, 3 mrkvy, 2 lyžice oleja, 1 petržlen, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžicu krupicového cukru, 0,5 l zeleninového vývaru, 2 lyžice hladkej múky, 0,5 l mlieka, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Očistené kaleráby pokrájame na malé kocky. Približne, na rovnako veľké kocky pokrájame aj mrkvu a petržlen. Pokrájanú zeleninu pridáme na zohriaty olej. Osolíme, okoreníme a podlejeme vodou tak, aby bola zelenina zaliata vodou. Lyžicu cukru skaramelizujeme do svetlohnedej farby. Pridáme trochu vody a krátko povaríme. Pridáme k zelenine a premiešame. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme do varu. Hladkú múku vymiešame s mliekom. Vyrovnáme teploty tak, že časť tekutiny zo zeleniny primiešame k mlieku s múkou a potom prilejeme k zelenine. Premiešame. Počkáme, až sa zelenina krátko povarí a pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Odstavíme z ohňa. Podávame s volským okom a šunkou, ktoré pripravíme tak, že plech s formami na muffiny vymastíme olejom, do každej formy vtlačíme plátok šunky a vyklopíme vajce. Vložíme na 5 minút do rúry vyhriatej na 150 stupňov Celzia.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1301
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1302

Podobné recepty:
  • Karfiolové karbonátky II

    Karfiolové karbonátky II

  • Kokosová ryža

    Kokosová ryža

  • Cícerová kaša

    Cícerová kaša

kuk