Syrovo zemiakový koláč s pórom
2014-05-15- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- Na zemiakovú kašu: 1 kg zemiakov, soľ, 100 g masla. 4 vajcia, 300 g póru, 25 g masla, 2 lyžice olivového oleja, soľ, mleté biele korenie. Na omáčku: 50 g masla, 50 g hladkej múky, 0,5 l mlieka, 150 g syra Čedar.
Postup
Krok 1
Zemiaky očistíme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky scedíme, prelisujeme ich a vymiešame s maslom. Vajcia uvaríme na „hniličku“, ošúpeme ich a pokrájame na štvrtiny. na oleji a kúsku masla krátko podusíme pokrájaný pór. Udusený pór osolíme a okoreníme. Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, za neustáleho šľahania primiešame mlieko a privedieme do varu. Do omáčky odstavenej z ohňa primiešame nahrubo postrúhaný Čedar. Do pekáča navrstvíme zemiakovú kašu. Na kašu poukladáme na štvrtiny pokrájané vajcia. Na vajcia navrstvíme udusený pór a zalejeme syrovou omáčkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a zapekáme asi 10 minút.