Bravčové s jablkami
2015-12-16- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 4 ks rezne z bravčového karé
- 2 ks jablká
- štipka soľ
- trochu mleté čierne korenie
- trochu krupicový cukor
- 65 g masla.
Postup
Krok 1
Do pekáča vymasteného maslom poukladáme naklepané bravčové rezne, každý na kúsok masla. Mäso osolíme, okoreníme a na každý rezeň položíme kúsok masla. Ošúpané jablká prekrojíme na polovice, odstránime z nich jadrovník. Zľahka jablká pocukrujeme a položíme na rezeň s maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po dvadsiatich minútach prelejem šťavou, ktorú pustilo mäso a jablká a prikryjeme alobalom. Pečieme ďalších asi 40 minút. V priebehu pečenie prelejem výpekom. Podávame so zemiakovou kašou.