Malé plnené pagáčiky

2014-03-23

Ingrediencie

  • 250 g polohrubej múky, 250 g stuženého tuku na pečenie (napr. Heru), 250 g syru s modrou plesňou, 1 vajce na potretie. Na plnku: 125 g masla, 125 g ementálu.

Postup

Krok 1

Z múky, stuženého tuku a z postrúhaného syru s modrou plesňou vymiesime cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a z neho vykrajujeme malé pagáčiky. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme do zlato hneda. Maslo roztopíme, pridáme k nemu najemno postrúhaný ementál a miešame až sa syr roztopí. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Upečené, vychladnuté pagáčiky v polovici rozkrojíme, na spodnú časť dáme syrovo maslovú plnku a priklopíme hornou polovicou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 513
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

514

Podobné recepty:
  • Jednoduchý citrónový  chlebíček

    Jednoduchý citrónový chlebíček

  • Jablkový koláč z lístkového cesta

    Jablkový koláč z lístkového cesta

  • Jednoduché tiramisu

    Jednoduché tiramisu

kuk