Cuketový nákyp s mrkvou

2016-04-22
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 10 min.
  • Čas varenia : 50 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Pripravte si nákyp počas cuketovej sezóny priamo zo záhradky!

Ingrediencie

  • 750 g cukiet
  • 2 ks mrkvy
  • 1 hlávka cibuľu
  • olej
  • 4 strúčik cesnaku
  • 2 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
  • 250 g tvrdého syra typu Čedar
  • 250 g sladkej smotany (33 %)
  • soľ
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 5 ks vajec
  • kúsok kúsok masla
  • čerstvú strúhanku z veky

Postup

Krok 1

Cukety nahrubo postrúhame (ak je mladá, tak neošúpanú), pridáme najemno postrúhanú mrkvu, cibuľu spenenú na malom množstve oleja, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať (aj so stonkami), nahrubo postrúhaný syr, smotanu, vajcia, lyžičku soli, sódu bikarbónu. Všetko premiešame a zahustíme čerstvou strúhankou pripravenou rozmixovaním kúskov veky.

Krok 2

Zmes navrstvíme do pekáča vymasteného maslom a vysypaného strúhankou. Aj povrch zmesi v pekáči posypeme strúhankou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme asi 35 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 696
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

697

Podobné recepty:
  • Grilovaný syr s bielou plesňou

    Grilovaný syr s bielou plesňou

  • Vegetariánske závitky

    Vegetariánske závitky

  • Marocké vajcia

    Marocké vajcia

kuk