Špargľa s dressingom z kačacích vajec
2014-02-18- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- Špargľu, 30 g masla, 6 kačacích vajec, 1 dl bieleho vínneho octu, 1/4 lyžičky údenej mletej červenej papriky, 1 lyžičku práškovej horčice, 1 lyžičku cukru, štipku soli, 1 dl smotany na šľahanie (33 %), 1 lyžicu kapár, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Špargľu ošúpeme. Na panvicu dáme trochu vody, kúsok masla a špargľu dusíme 2 až 3 minúty. Do misky dáme 4 žĺtky kačacích vajec, pridáme 0,5 dl vody, 1 dl bieleho vínneho octu, 1/4 lyžičky údenej mletej červenej papriky, lyžičku práškovej horčice, lyžičku cukru, štipku soli. Misku dáme na hrniec variacou sa vodou a zmes šľaháme do zhustnutia. Dáme s pary dolu, prilejeme smotanu na šľahanie, dve postrúhané natvrdo uvarené kačacie vajcia, lyžicu pokrájaných kapár, lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate a vymiešame. Mäkkú špargľu dáme na tanier a prelejem dressingom.