Špargľa s dressingom z kačacích vajec

2014-02-18

Ingrediencie

  • Špargľu, 30 g masla, 6 kačacích vajec, 1 dl bieleho vínneho octu, 1/4 lyžičky údenej mletej červenej papriky, 1 lyžičku práškovej horčice, 1 lyžičku cukru, štipku soli, 1 dl smotany na šľahanie (33 %), 1 lyžicu kapár, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate.

Postup

Krok 1

Špargľu ošúpeme. Na panvicu dáme trochu vody, kúsok masla a špargľu dusíme 2 až 3 minúty. Do misky dáme 4 žĺtky kačacích vajec, pridáme 0,5 dl vody, 1 dl bieleho vínneho octu, 1/4 lyžičky údenej mletej červenej papriky, lyžičku práškovej horčice, lyžičku cukru, štipku soli. Misku dáme na hrniec variacou sa vodou a zmes šľaháme do zhustnutia. Dáme s pary dolu, prilejeme smotanu na šľahanie, dve postrúhané natvrdo uvarené kačacie vajcia, lyžicu pokrájaných kapár, lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate a vymiešame. Mäkkú špargľu dáme na tanier a prelejem dressingom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 465
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

466

Podobné recepty:
  • Predjedlo z cukety

    Predjedlo z cukety

  • Lahôdková pečeň

    Lahôdková pečeň

  • Thajské vajcia

    Thajské vajcia

kuk