Nátierka z pečeného cesnaku

2014-01-12

Ingrediencie

  • 4 väčšie hlavičky cesnaku, 8 lyžičiek olivového oleja, soľ.

Postup

Krok 1

Z hlavičiek cesnaku odkrojíme približne jednu tretinu (zo strany niekdajšej vňate). Z alobalu odtrhneme 4 kusy, potrieme ich olivovým olejom a na každý položíme jednu hlavičku cesnaku. Každú polejeme olejom. Hlavičky cesnaku zabalíme do alobalu – vytvoríme akési batôžky, ale nie natesno. Hore alobal skrútime, čím batôžky uzatvoríme. Poukladáme ich na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 3/4 hodiny. Strúčiky cesnaku by mali mať po upečení zlato hnedú farbu. Cesnak necháme vychladnúť, upečené strúčiky povyberáme a rozmiagame s menším množstvom soli. Nátierkou potrieme nasucho opečené krajčeky chleba.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 809
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

810

Podobné recepty:
  • Bravčová pečeň s marinádou (predjedlo)

    Bravčová pečeň s marinádou (predjedlo)

  • Furmanské výpečky

    Furmanské výpečky

  • Pečeňová nátierka II

    Pečeňová nátierka II

kuk