Baklažánové lasagne
2015-11-27- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Zdravá obmena klasických lasagní. Baklažánové lasagne Vás prekvapia svojou chuťou.
Ingrediencie
- 750 g baklažánov
- olivový olej
- 2 ks veľké cibule
- 0.5 kg húb
- niekoľko plátok lasagní
- 1 hrnček zeleninovej omáčky (polotovar)
- 250 g syra ricotta
- 120 g mozzarelly
- 80 g strúhaného parmezánu. Na zeleninovú omáčku: 2 cibule
- 6 ks paradajok
- 1 ks veľkú čerstvú červenú kapiu
- 2 kocka zeleninového bujónu
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia
- olej
- 3 lyžica kečupu
Postup
Krok 1
Na panvicu dáme niekoľko kvapiek oleja a tenké plátky baklažánu opekáme do hneda vždy iba v jednej vrstve. Do tej istej panvice pridáme dve lyžice olivového oleja a speníme na ňom na tenké plátky pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájané huby a za stáleho miešania ich dusíme približne asi päť minút (pokým huby nezmäknú). Lasagne predvaríme v osolenej vode (podľa návodu na obale). Do pekáča nalejeme štvrtinu zeleninovej omáčky. Na omáčku poukladáme vedľa seba predvarené plátky lasagní, posypeme časťou rozdrobenej ricotty, navrstvíme hubovú zmes, posypeme postrúhanou mozzarellou.
Krok 2
Poukladáme opečené plátky baklažánu, potrieme tenkou vrstvou zeleninovej omáčky, posypeme parmezánom. Vrstvy opakujeme približne 4x, alebo do spotrebovania surovín. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 30 minút.
Krok 3
Zeleninová omáčka: Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Ošúpané paradajky pokrájame na kocky, pridáme k cibuli. Pridáme aj na menšie kocky pokrájanú červenú kapiu. Osolíme, okoreníme, posypeme nadrobno pokrájanou bazalkou. Podlejeme vodou, pridáme kocku zeleninového bujónu a dusíme do zhustnutia. Pridáme kečup, premiešame a odstavíme z ohňa. Zmes môžeme rozmixovať.