Vyprážané kuracie prsty

2014-01-05

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia, 4 strúčky cesnaku, 65 g masla, 1 šálku kukuričných lupienkov, 80 g postrúhaného parmezánu, štipku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku sušenej petržlenovej vňate, 1 lyžičku sušeného oregana, soľ, olej na vyprážanie.

Postup

Krok 1

Kuracie prsia pokrájame na rezance vo veľkosti prstov na ruke. Strúčiky cesnaku pokrájame na plátky a na veľmi miernom ohni zohriatom masle ich „varíme“ asi päť minút. Kukuričné lupienky rozdrvíme, alebo rozmixujeme (ale nie príliš najemno) a zmiešame s postrúhaným parmezánom, štipkou mletého čierneho korenia, sušenou petržlenovou vňaťou a so sušeným oreganom. Mäso osolíme, „obalíme“ v masle s cesnakom, v zmesi postrúhaného parmezánu a rozdrvených kukuričných lupienkov. Vložíme do horúceho oleja a vypražíme. Môžeme aj nevyprážať v oleji, ale obalené mäso poukladáme na plech s papierom na pečenie a upečieme v rúre rozohriatej na 200 stupňov Celzia. Podávame s pečenou zeleninou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 706
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

707

Podobné recepty:
  • Bačovské rezne III

    Bačovské rezne III

  • Paprikáš z morky

    Paprikáš z morky

  • Kura na masle

    Kura na masle

kuk