Baklažán s paradajkami a cesnakom (šalát)
2015-11-26- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Popis
Jednoduché jedlo, ktoré zaujme vzhľadom. Šalát s baklažánom a paradajkami je zdravé a efektné jedlo.
Ingrediencie
- 1 ks baklažán
- 5 ks paradajok
- 3 strúčik cesnaku
- 1 lyžička nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- 1 lyžička nadrobno pokrájaného kôpru
- 4 lyžica olivového oleja
- 2 lyžica citrónovej šťavy
- rastlinný olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- listy zeleného šalátu
Postup
Krok 1
Paradajky pokrájame na plátky, osolíme ich a necháme chvíľu odstáť. Cesnak nadrobno pokrájame. Baklažán pokrájame na veľmi tenké plátky. Zľahka ich osolíme, okoreníme a opečieme ich na rastlinnom oleji z oboch strán.
Krok 2
Olivový olej vymiešame metličkou s citrónovou šťavou, nadrobno pokrájaným cesnakom, petržlenovou vňaťou, kôprom a soľou podľa chuti. Kolieska paradajok namáčame v zálievke, ukladáme ich na tanier striedavo s kolieskami vychladnutého baklažánu. Nakoniec ich spevníme špáradlom, alebo ihlicou. Uložíme ich na listy šalátu a polejeme zvyškom zálievky.