Vanilkové kolieska z vínového cesta

2013-12-19

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky, 250 g masla, 5 lyžíc sektu. Na obaľovanie 100 g práškového cukru, 2 vrecúška vanilkového cukru.

Postup

Krok 1

Múku preosejeme do misy. Stuhnuté maslo, obalíme v múke a nahrubo postrúhame. Počas celého strúhania maslo neustále obaľujeme v múke. Pridáme 5 lyžíc sektu a rukou vypracujeme cesto. Miesením pokračujeme na pomúčenej doske. Z cesta vytvarujeme bochník, posypeme ho múkou a vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm (v ceste je vidieť mramorovanie masla a múky). Z cesta vykrajujeme kolieska, prípadne rôzne iné tvary a ukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Ukladáme ich ďalej od seba, pretože cesto ešte narastie. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a upečieme do zlatista. Koláčiky ešte horúce obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 473
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

474

Podobné recepty:
  • Oškvarkový ríbezľový závin

    Oškvarkový ríbezľový závin

  • Nepečené rezy – strecha

    Nepečené rezy – strecha

  • Kávové pyšteky

    Kávové pyšteky

kuk